Biografie

Sanne Franssen studeerde af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Tijdens haar opleiding won zij in 2014 de Jos Brink Genesius Penning.
Deze aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt door Tekstpierement en gaat jaarlijks naar een veelbelovend talent.

Tijdens haar afstudeerjaar liep zij stage bij Dommelgraaf Producties en speelde zij de rol van Lara in BOY7 Live On Stage. Daarna volgden er producties zoals Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou van Theater Terra, The New Prince van de Nationale Opera, Prinses op de Erwt, Assepoester en Roodkapje van Langhout Theater, en speelde zij in 2019 Petra in A Little Night Music van de Nederlandse Reisopera.

Samen met Christian van Eijkelenburg startte zij het cabaret-duo De Fransse Eijkel waarmee zij in 2016 de Publieksprijs won en de 2e plaats behaalde op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hun eigen gemaakte voorstelling De Fransse Eijkel speelt, werd bekroond met de Rabo Talent Award en op dit moment spelen zij hun tweede voorstelling Subtropique door heel Nederland.

Met theatermakers Christiaan Koetsier, Eric-Jan Lens, Cynthia Borst en Fons Merkies vormt Sanne het gezelschap Teatro Concerto.
Zij maken live een animatiefilm onder begeleiding van een groot orkest voor kinderen vanaf 4 jaar. Na het succes van Het Zwanenmeer in 2019 met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest komen de makers opnieuw bijeen om een eigen versie van De Notenkraker te realiseren, ook deze keer wordt er samengewerkt met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.