Biografie

Sanne Franssen studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater.
Tijdens haar opleiding won zij in 2014 de Jos Brink Genesius Penning.

Guide my Career’ staat te lezen op de Genesius Penning. Via Fred Astaire en Wim Sonneveld kwam de penning met de beeltenis van de beschermheilige van de toneelkunstenaars bij Jos Brink. Brink toonde zich in zijn lange carrière een veelzijdig kunstenaar: acteur, cabaretier, zanger, schrijver, tv-personality en theaterproducent. Bij al deze bezigheden droeg hij dertig jaar lang de Genesius Penning, als steun en inspiratie.

Na haar opleiding speelde zij in BOY7 Live On Stage van Dommelgraaf Producties, Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou van Theater Terra, Alle 25 Goed van Unieke Zaken, The New Prince van de Nationale Opera, Prinses op de Erwt en dit seizoen in Assepoester van Langhout Theaterproducties.

In 2016 startte zij samen met Christian van Eijkelenburg het cabaretduo ‘De Fransse Eijkel’ waarmee zij samen de publieksprijs wonnen op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2016.

Daarna wonnen zij ook het Rabo Talenten Concours 2017-2018.

Vanaf september 2019 zijn zij opnieuw te zien door heel Nederland met hun tweede avondvullende programma. Geregisseerd door Kees Prins.

In 2019 speelt Sanne Franssen ook de rol van Petra in A Little Night Music van de Nederlandse Reisopera.